Kan ik mijn bestelling ook ophalen?

U kunt uw bestelling altijd komen ophalen. In de bestelprocedure kunt u kiezen voor het ophalen vanaf mijn adres of verzenden. Vervolgens kunt u via de mail een afspraak maken om uw bestelling op te halen.

Hoe lang duurt het voordat mijn bestelling wordt verzonden?


Ik hou van efficiënt werken en zal de bestelling een keer per week wegbrengen naar de Post NL locatie. Dit is op vrijdagmiddag. Op het moment dat uw bestelling wordt verzonden wordt u hier van op de hoogte gebracht door middel van een email met daarin uw track and trace code.  Mocht het niet lukken om uw bestelling diezelfde week te verzenden dan wordt u hiervan op de hoogte gebracht.

Heb ik garantie op mijn product?
Na ontvangst vervalt de garantie. Mocht er in de toekomst schade aan het glas komen, dan kunt u bij Mind your Art altijd een nieuwe bestellen.

Is een andere kleur ook mogelijk?


Dit is niet mogelijk. Mijn collecties zijn zo ontworpen dat er binnen de thema’s met dat kleurenpallet wordt gewerkt. Wel is iedere vaas uniek dus mocht u juist een vaas willen waar meer roze in zit, bijvoorbeeld, dan kunt U mailen naar: anke@ankegielenart.com Hou er wel rekening mee dat de levering langer kan duren.

Wat als het product niet voorradig is?
Dan ga ik aan de slag om deze voor jou te maken. De procedure is dan: gewoon hetzelfde bestellen en betalen via de webshop en via de mail krijg je de informatie wanneer deze opgehaald of verzonden kan worden.

Kan ik mijn bestelling retourneren?
Ja hoor een product uit de webshop kan onbeschadigd en ongebruikt binnen 14 dagen na ontvangst geretourneerd worden. Binnen 14 dagen dient het terug te zijn bij Anke Gielen Art. Zie Algemene voorwaarden voor het herroepingsrecht. 
De glazen vaas is breekbaar en daarom is het belangrijk dat u de producten goed verpakt.
Wanneer uw retour in goede orde is ontvangen zal uw aankoopbedrag binnen 30 dagen op uw rekening worden teruggestort.
Het risico van verlies of beschadiging tijdens transport is voor de verzender. De kosten voor het retourzenden van de producten zijn voor de verzender.
Op maat gemaakte producten per aanvraag in de mail kunnen nooit geretourneerd worden.

Adres gegevens:

Anke Gielen
Baarlosestraat 143
5923 AM Venlo

Mijn product is beschadigd bezorgd. Wat nu?
Het kan weleens gebeuren dat er bij het transport schade aan het glas komt. Wanneer dit het geval is en U ontvangt Uw bestelling met een beschadigde vaas, dan verzoek ik U om binnen 48 uur na ontvangt contact op te nemen met: anke@ankegielenart.com en vermeld dan in Uw mail het ordernummer en een duidelijke foto van de schade.

Mag ik je werk voor commerciële doeleinden gebruiken?
Als kunstenaar behoud ik altijd de rechten op mijn werk, vazen, schilderijen. Dit valt onder het ‘auteursrecht’. Er mag dus nooit zonder mijn toestemming een reproductie van gemaakt worden. Wil je beeldmateriaal van mijn werk voor commerciële doeleinden gebruiken voor een site, social media kanalen, blog, tijdschrift, folder e.d. dan dien je daar te allen tijden een verwijzing naar mij bij te vermelden.